LAISKALASSI.FI > Vinkkejä

Seuraavilla sivuilla pyrimme kertomaan muutamia vinkkejä niille, jotka eivät ole asuntoautolla juurikaan liikkuneet tai haluavat vain verestää muistiaan sellaisista seikoista, joita kannattaa ottaa huomioon matkaa suunniteltaessa.

Auton valinta

Periaatteena tulee pitää sitä, että jokaiselle matkustajalle on autossa turvavyö. Autossa saa ajon aikana olla matkustajia niin monta kuin rekisteriotteeseen on henkilöluvuksi ilmoitettu.
Toinen hyvä periaate on se, että jokaiselle matkustajalle löytyy oma kiinteä vuodepaikka. Lyhyillä esim. vain viikonlopun kestävillä matkoilla voidaan suositella apuvuoteen tekoa osalle matkustajia.

Myös auton kokonaistilavuus on hyvä ottaa huomioon pitkillä lomamatkoilla. Mitä pidempi loma sen suurempi auto on hyvä mittari.

Pakkaaminen-sivulle olemme mm. kirjoittaneet lyhyen muistilistan sellaisista tavaroista, jotka saattavat olla tarpeen matkan aikana. Eri kohteet, henkilökohtaiset mieltymykset sekä matkan tarkoitus tietenkin luovat erilaisia tarpeita mukana kuljetettavan tavaran määrälle ja luonteelle, mutta tärkeää on etukäteen suunnitella, mitä ottaa matkalle mukaan.

Tien Päälle -sivulla kerromme lyhyesti asuntoautolla ajosta verrattuna henkilöautolla ajamiseen. Jos olet jo kokenut kuljettaja ja/tai ajanut esimerkiksi pakettiautolla, ei asuntoauton ohjastaminen ole juurikaan erilaista. Tähän sivuun kannattaa silti tutustua, sillä sieltä löytyy myös viitteellinen muistilista niistä seikoista, joita tulisi ottaa huomioon valmisteltaessa matkailuautoa ajokuntoon leiriytymisen jälkeen.

Asuminen -sivulta voit lukea asuntoautossa elämisestä: ruuanlaitosta, lämmityslaitteesta, jääkaapin eri toiminnoista, ilmastointilaitteesta ja leirintäalueilla yöpymisestä. Täällä kerrotaan lyhyesti myös auton eri järjestelmistä mukaanlukien kaasu, vesi ja sähkö. Tulee kuitenkin muistaa, että autoa noutaessanne edustajamme opastaa oleellisimmat asiat eri laitteiden käytöstä, mikäli ne eivät ole entuudestaan Teille tuttuja. Tässä osiossa on nähtävillä myös paljon kuvia autojen sisätiloista.